Koláč s pomerančovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s pomerančovým likérem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60735 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
220 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na polevu | |
125 g | Cukr krupice |
80 ml | Likér pomerančový |
100 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 290,8mg |
Draslík | 227,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 326,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Likér pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170°C. |
2 | Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme žloutky a pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh. |
3 | Do žloutkové směsi po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků. |
4 | Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zda je dort upečený, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli nelepí, je upečené. |
5 | V mezičase si rozmícháním všech přísad připravíme polevu. |
6 | Upečený dort na několika místech propícháme vidličkou, polijeme polevou a necháme ve formě vychladnout. |