Koláč ze sladkých brambor a banánů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč ze sladkých brambor a banánů
Koláč ze sladkých brambor a banánů
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60744 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Banány |
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Marmeláda malinová |
150 g | Máslo čerstvé |
700 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Rum |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 164,3mg |
Draslík | 556,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Brambory sladké (Batáty), Cukr krupice, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč ze sladkých brambor a banánů postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Brambory a banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté je scedíme, necháme okapat a rozmixujeme do pyré. |
3 | Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem umixujeme do pěny. |
4 | Pyré se zbylým změklým máslem, rumem a vanilkovou dření, kterou získáme z rozříznutého lusku, vymícháme dohladka. |
5 | Těsto vlijeme do vymazané formy, kterou vložíme do větší nádoby s vodou a pečeme zhruba hodinu. |
6 | Upečený koláč necháme ve formě vychladnout. Poté jej vyklopíme na servírovací mísu a ze všech stran potřeme zavařeninou, kterou jsme nechali rozpustit. |
Poznámka
Voda do nádoby podle potřeby.