Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60746
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Na těsto
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Voda pitná
Na náplň
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
75 g Cukr třtinový
2 ks Cukr vanilka
100 g Ořechy lískové
200 g Smetana zakysaná 12%
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
600 g Švestky
500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
Na zalití
25 g Máslo čerstvé
50 g Med včelí
250 ml Mléko polotučné
1 ks Vejce slepičí
Na potření
25 g Máslo čerstvé
Na vymazání
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 200kJ
24% Sacharidy 88 g
47% Tuky 36 g
26% Sodík 514 mg
47% Bílkoviny 26 g

Závin se švestkami postup přípravy receptu:

1

Pekáč vymažeme máslem, závin budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

V míse z 250 g mouky, vlažné vody, oleje, žloutku a soli vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do pergamenu, vložíme do nahřátého hrnce a necháme pod poklicí odpočinout.

3

Omyté a okapané švestky vypeckujeme a rozkrájíme na čtvrtiny, lískové oříšky umeleme a smícháme se strouhankou. Do této směsi vložíme švestky a obalíme v ní.

4

Na náplň žloutky zašleháme do tvarohu se smetanou, cukrem, vanilkou, solí a citronovou kůrou. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

5

Těsto vybalíme z pergamenu, rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě tenké placky. Placky potřeme tvarohovou náplní, poklademe švestkami a zavineme.

6

Záviny položíme do vymazaného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem.

7

V mléce rozšleháme vejce a za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a med. Tuto mléčnou směs nalijeme kolem závinů a dáme péct. Během pečení přeléváme mléčnou směsí z pekáče.

8

Po upečení necháme záviny vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept