Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Budějovický guláš 5 1
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6075

Ingredience

120 g Cibule
200 g Hovězí maso přední
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 ks Paprikové lusky čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová plec
2 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
4% Sacharidy 13 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 274 mg
37% Bílkoviny 21 g

Budějovický guláš postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.

2

Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.

3

Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.

4

Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.

5

Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.

6

Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept