Budějovický guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Budějovický guláš
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6075 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 71,4mg |
Draslík | 614,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Budějovický guláš postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou. |
2 | Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě. |
3 | Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme. |
4 | Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata. |
5 | Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem. |
6 | Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží. |