Recept

Dvoubarevný višňový dort s polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60762
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na těsto
275 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakaový prášek Bio
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kg Višně
Na krém
4 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Koňak vaječný
200 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Na polevu
200 g Čokoláda 70% kakao
20 g Kokosový tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 226kJ
27% Sacharidy 97 g
55% Tuky 41 g
7% Sodík 133 mg
26% Bílkoviny 15 g

Dvoubarevný višňový dort s polevou postup přípravy receptu:

1

Pečicí plech vymažeme 25 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat (kompotové slijeme).

3

V míse utřeme máslo se 150 g cukru, přidáme žloutky, vanilkový cukr a dobře utřeme. Poté vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a se solí. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

4

Polovinu těsta rozprostřeme na plech a uhladíme. Druhou polovinu těsta smícháme s rumem a se zbylým cukrem smíchaným s kakaem. Kakaové těsto rozetřeme na světlé těsto a opět uhladíme. Celý povrch těsta rovnoměrně poklademe višněmi a pečeme v předehřáté troubě zhruba 45-50 minut. Upečené těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.

5

Před dokončením si připravíme krém. V troše mléka rozmícháme cukr a pudinkový prášek, zbylé mléko přivedeme do varu, zašleháme pudinkovou směs a povaříme za stálého míchání. Pudink necháme vychladnout, často ho promícháme. Abychom neměli ve vychladlém pudinku žádné hrudky, propasírujeme ho přes síto.

6

Máslo šlehačem rozšleháme a po malých částech střídavě šlehačem zašleháme pudink a vaječný koňak. Pracujeme pečlivě se šlehačem na nejvyšší výkon, aby se krém nesrazil. Hotovým krémem potřeme povrch moučníku a dáme vychladit.

7

Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme, vmícháme kokosový tuk a necháme zchladnout, aby byla poleva vlažná. Vychlazený moučník přelijeme polevou a rozetřeme ji až do okrajů. Na polevu můžeme udělat pomocí vidličky ozdobné vlnky.

8

Před podáváním necháme moučník řádně vychladit. Krájíme na kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept