Lehký dort s tvarohovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký dort s tvarohovou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60764 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
40 g | Solamyl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučka |
380 ml | Smetana na šlehání |
500 g | Tvaroh jemný |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 127,4mg |
Draslík | 64,7mg |
Vláknina | 765,0mg |
Vitamín A | 145,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký dort s tvarohovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Žloutky s vodou ušleháme do pěny, přimícháme cukr, vanilkový cukr a dobře ušleháme, až se cukr rozpustí. Do pěny opatrně zašleháme mouku, kterou jsme rozmíchali se Solamylem a kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. |
3 | Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Upečený korpus necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout. |
4 | Na náplň necháme ve vodě nabobtnat plátky želatiny, které slijeme a na mírném plameni necháme rozpustit. Tvaroh ušleháme s cukrem, citronovou šťávou a kůrou, přimícháme rozpuštěnou želatinu a dobře ušlehanou smetanu. |
5 | Vychladlý korpus napříč rozpůlíme, spodní část položíme na plochou servírovací mísu, přiložíme odpínací okraj formy, který jsme vyložili pečicím papírem a sevřeme. Na korpus navrstvíme tvarohový krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Dort dáme do chladu ztuhnout. |
6 | Před podáváním odstraníme okraj formy a dort poprášíme moučkovým cukrem. |