Švesty v krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švesty v krému
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6077 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
300 g | Kompot švestkový |
20 g | Mandle |
4 dl | Mléko polotučné |
20 g | Solamyl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 144,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot švestkový, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švesty v krému postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme a do každé půlky vložíme místo pecky oloupanou mandli. V mléku rozmícháme cukr, žloutky a maizenu a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do krému. Připravené švestky polijeme krémem a necháme vychladnout. |