Skořicový koláč s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicový koláč s rozinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60776 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
70 g | Hrozinky |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
2,5 polévková lžíce | Cukr třtinový |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Na vymazání | |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 201,7mg |
Draslík | 252,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 188,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Cukr třtinový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vytřeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Hrozinky zakapeme rumem a necháme vsáknout. |
2 | V míse šlehačem ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a solí do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce, po částech mouku smíchanou s kypřicím práškem a na závěr hrozinky i s rumem a mléko. |
3 | Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené. |
4 | V mezičase připravíme polevu. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a skořicí dohladka. |
5 | Upečený koláč hned po vyjmutí z trouby potřeme polevou. Když se poleva vsákne, vyjmeme koláč z formy a hned, teplý, nakrájíme a podáváme. |