Jednoduchý recept

Chlebíček z mramorového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60777
Kategorie: Sladké chlebíčky

Ingredience

260 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Kakaový prášek Bio
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
230 g Máslo čerstvé
165 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na vytření
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 637kJ
31% Sacharidy 113 g
55% Tuky 41 g
6% Sodík 117 mg
30% Bílkoviny 17 g

Chlebíček z mramorového těsta postup přípravy receptu:

1

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

V míse šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vanilku, postupně vejce a utřeme dohladka. Do směsi postupně vsypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Vymícháme hladké těsto.

3

Dvě třetiny těsta vlijeme do formy, do zbylé třetiny vmícháme mléko a kakao. Těsto nalijeme na světlé těsto do formy. Vidličkou opatrně zakroužíme v těstě, aby se lehce promísilo tmavé těsto se světlým. Povrch těsta uhladíme, chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 65 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.

4

Po upečení necháme chlebíček zchladnout asi 5 minut, poté vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept