Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60782
Kategorie: Koláče

Ingredience

Směs
250 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
600 g Mouka polohrubá
Náplň
250 g Cukr krupice
1 hrst Hrozinky
500 ml Mléko polotučné
750 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
Na přelití
100 g Máslo čerstvé
Na vymazání
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 282kJ
24% Sacharidy 86 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 28 mg
35% Bílkoviny 20 g

Švédský koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme tukem a nasypeme do něj 2 hrnky připravené směsi.

2

Na směs vlijeme náplň umíchanou z tvarohu, vejce, cukru, mléka a rozinek.

3

Na náplň nasypeme zbylou suchou směs, dobře uhladíme a povrch zakapeme 100 g rozpuštěného másla.

4

Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept