Švédský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédský koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60782 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Směs | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
600 g | Mouka polohrubá |
Náplň | |
250 g | Cukr krupice |
1 hrst | Hrozinky |
500 ml | Mléko polotučné |
750 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Na přelití | |
100 g | Máslo čerstvé |
Na vymazání | |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 200,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Cukr krupice, Hrozinky, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mléko polotučné, Tvaroh jemný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédský koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme tukem a nasypeme do něj 2 hrnky připravené směsi. |
2 | Na směs vlijeme náplň umíchanou z tvarohu, vejce, cukru, mléka a rozinek. |
3 | Na náplň nasypeme zbylou suchou směs, dobře uhladíme a povrch zakapeme 100 g rozpuštěného másla. |
4 | Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |