Špagety s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s chřestem
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60786 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Rohlíky bílé |
Vařené špagety | |
---|---|
400 g | Špagety, Makarony |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Omáčka | |
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Ochucený sýr | |
4 špetka | Pepř 4 barev |
2 špetka | Sůl bylinková |
100 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 43,1mg |
Draslík | 264,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 366,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná, Balsamico ocet, Pepř bílý, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Pepř 4 barev, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní tuhé konce (přibližně 2cm) a škrabkou na zeleninu nakrájíme podélně silnější plátky, které si odložíme do misky. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, odložíme do misky a dochutíme pepřem 4 barev a solí. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, které osmažíme na másle dozlatova. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu uvaříme špagety na skus (al dente). Když špegety scedíme, odložíme je do mísy a vývar z nich zachytíme do druhého hrnce. Odebereme z něj 1dl vývaru na omáčku, kterou si připravíme v malém rendlíku. Přidáme změklé máslo, smetanu, dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Vše důkladně promícháme a uchováme teplé. |
3 | Vývar ze špaget přivedeme znovu k varu, vložíme do něj nakrájené plátky chřestu, které jakmile přejdou varem, ihned scedíme a přimícháme je do mísy ke špagetám. Špagety přelijeme omáčkou, promícháme a hned je dáváme na talíře. Každou horkou porci posypeme sýrem, ozdobíme kostičkami rohlíku a hned podáváme. |