Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60786
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Rohlíky bílé
Vařené špagety
400 g Špagety, Makarony
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Omáčka
2 kávová lžička Balsamico ocet
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
Ochucený sýr
4 špetka Pepř 4 barev
2 špetka Sůl bylinková
100 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
25% Sacharidy 89 g
22% Tuky 16 g
28% Sodík 562 mg
40% Bílkoviny 23 g

Špagety s chřestem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní tuhé konce (přibližně 2cm) a škrabkou na zeleninu nakrájíme podélně silnější plátky, které si odložíme do misky. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, odložíme do misky a dochutíme pepřem 4 barev a solí. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, které osmažíme na másle dozlatova.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu uvaříme špagety na skus (al dente). Když špegety scedíme, odložíme je do mísy a vývar z nich zachytíme do druhého hrnce. Odebereme z něj 1dl vývaru na omáčku, kterou si připravíme v malém rendlíku. Přidáme změklé máslo, smetanu, dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Vše důkladně promícháme a uchováme teplé.

3

Vývar ze špaget přivedeme znovu k varu, vložíme do něj nakrájené plátky chřestu, které jakmile přejdou varem, ihned scedíme a přimícháme je do mísy ke špagetám. Špagety přelijeme omáčkou, promícháme a hned je dáváme na talíře. Každou horkou porci posypeme sýrem, ozdobíme kostičkami rohlíku a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept