Recept

Jarní chřestový hemenex

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60788
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Čerstvý přírodní sýr
Omeleta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
Vařený chřest
200 g Chřest zelený
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
1 kávová lžička Sůl mořská
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 17 g
36% Sodík 720 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jarní chřestový hemenex postup přípravy receptu:

1

V misce vyšleháme vejce se smetanou, moukou, solí a pepřem. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Výhonky zeleného chřestu omyjeme, odřežeme spodní tvrdé konce (2-4cm). Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní chřest a krátce, přibližně 3-5 minut ho povaříme do poloměkka. Poté chřest vyjmeme z vody, osušíme a podélně rozkrojíme.

2

Velkou pánev s nepřilnavým dnem potřeme olejem a necháme rozehřát 1 lžičku másla, které rozetřeme po dně pánve. Jakmile je omastek rozehřátý, vylijeme do pánve vaječnou směs, pánev zakryjeme poklicí. Takto vaječnou omeletu pečeme přibližně 5-6 minut. Vejce by se měla srazit, ale jinak omeleta bude měkká. Během pečení omeletu od okrajů zlehka širokou naběračkou nadzdvihneme a během pečení občas zahýbáme pánví, tak zkontrolujeme, aby se nám omeleta nepřipekla. Přibližně poslední minutu před dopečením přidáme na omeletu nakrájený chřest. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na velký mělký talíř. Posypeme ji nastrouhaným čerstvým sýrem a podáváme.

Poznámka

Dřív, než na pánev nalijeme vaječnou směs, můžeme na dno položit 2 tenké plátky šunky, které krátce opečeme, až pak na ně nalijeme vaječnou směs.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept