Recept

Broskvová roláda se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60801

Ingredience

Na těsto
60 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
500 g Broskve
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cukr vanilka
60 g Med včelí
200 ml Smetana na šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
13% Sacharidy 47 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 93 mg
17% Bílkoviny 10 g

Broskvová roláda se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.

3

Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.

4

V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.

5

Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.

6

Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept