Broskvová roláda se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvová roláda se šlehačkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60801 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
500 g | Broskve |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cukr vanilka |
60 g | Med včelí |
200 ml | Smetana na šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 248,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 560,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Broskve, Citronová kůra, Citronová šťáva, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvová roláda se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku. |
3 | Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny. |
4 | V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu. |
5 | Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout. |
6 | Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem. |