Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60809
Kategorie: Rolády

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na náplň
100 g Čokoláda mléčná
2,5 polévková lžíce Cukr moučka
1 polévková lžíce Káva instantní
400 ml Smetana na šlehání
2 balení Ztužovač šlehačky
Na ozdobu
0,5 polévková lžíce Kakaový prášek Bio

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
12% Sacharidy 42 g
38% Tuky 28 g
5% Sodík 93 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mocca roláda postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

V míse ušleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a solí do pěny. Poté vmícháme po částech mouku, do níž jsme zamíchali kypřicí prášek, a na závěr pevný sníh z bílků.

3

Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.

4

Připravíme si náplň. Nalámanou mocca čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka a necháme zchladnout. Ve smetaně rozšleháme ztužovače a ušleháme pevnou šlehačku. Během šlehání opatrně, po částech přidáváme zchladlou čokoládu, lžíci zchladlé kávy a cukr. Z ušlehané smetany oddělíme část na potření povrchu rolády a na ozdobení.

5

Z upečeného těsta sundáme pečicí papír, většinu náplně rozetřeme po plátu, a pomocí utěrky plát zavineme.

6

Roládu položíme na servírovací mísu, potřeme oddělenou částí náplně a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme zbylou náplní. Poté sítkem poprášíme roládu kakaovým práškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept