Mocca roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mocca roláda
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60809 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mouka polohrubá |
0,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
100 g | Čokoláda mléčná |
2,5 polévková lžíce | Cukr moučka |
1 polévková lžíce | Káva instantní |
400 ml | Smetana na šlehání |
2 balení | Ztužovač šlehačky |
Na ozdobu | |
0,5 polévková lžíce | Kakaový prášek Bio |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 126,5mg |
Draslík | 168,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 178,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Čokoláda mléčná, Káva instantní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana na šlehání, Ztužovač šlehačky, Kakaový prášek Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mocca roláda postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | V míse ušleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a solí do pěny. Poté vmícháme po částech mouku, do níž jsme zamíchali kypřicí prášek, a na závěr pevný sníh z bílků. |
3 | Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout. |
4 | Připravíme si náplň. Nalámanou mocca čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka a necháme zchladnout. Ve smetaně rozšleháme ztužovače a ušleháme pevnou šlehačku. Během šlehání opatrně, po částech přidáváme zchladlou čokoládu, lžíci zchladlé kávy a cukr. Z ušlehané smetany oddělíme část na potření povrchu rolády a na ozdobení. |
5 | Z upečeného těsta sundáme pečicí papír, většinu náplně rozetřeme po plátu, a pomocí utěrky plát zavineme. |
6 | Roládu položíme na servírovací mísu, potřeme oddělenou částí náplně a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme zbylou náplní. Poté sítkem poprášíme roládu kakaovým práškem. |