Jednoduchý recept

Perníková buchta

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Perníková buchta 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60830
Kategorie: Perníky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
300 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1,5 ks Kypřicí prášek do perníku
100 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
450 g Mouka polohrubá
9 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
16% Sacharidy 57 g
21% Tuky 16 g
1% Sodík 17 mg
13% Bílkoviny 7 g
Perníková buchta
  • Perníková buchta
  • 1
  • Perníková buchta
  • 2
  • Vložit obrázek

Perníková buchta postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme všechny suroviny - mléko použijeme teplé. Vymícháme vláčné těsto.

2

Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.

Poznámka

Moučník můžeme ozdobit kokosem nebo citronovou polevou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Perníková buchta
Moc dobrá buchta, vláčná a jemná. Hned po upečení jsem povrch potřela marmeládou a posypala kokosem. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept