Jednoduchý recept

Telecí maso s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6084
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
65 g Hrášek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
200 g Rýže loupaná
1 ks Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 kg Telecí plec
2 ks Žampiony čerstvé
2 ks Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
17% Sacharidy 63 g
22% Tuky 16 g
4867% Sodík 97 g
117% Bílkoviny 66 g

Telecí maso s rýží postup přípravy receptu:

1

Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.

2

Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.

3

Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept