Telecí maso s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso s rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6084 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
65 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
1 ks | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 kg | Telecí plec |
2 ks | Žampiony čerstvé |
2 ks | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 229,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso s rýží postup přípravy receptu:
1 | Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme. |
2 | Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká. |
3 | Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem. |