Jednoduchý recept

Telecí karbanátky dušené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 6085

Ingredience

1 polévková lžíce Cibule
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
600 g Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,592 kcal
Kilojoule 6 661kJ
73% Sacharidy 262 g
32% Tuky 24 g
4897% Sodík 98 g
134% Bílkoviny 75 g

Telecí karbanátky dušené postup přípravy receptu:

1

Omyté maso rozkrájíme na menší kostky. Maso umeleme a zároveň s ním umeleme vymačkané žemle.

2

Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, přidáme petrželovou nať a zlehka osmahneme. Poté přidáme k masu, zároveň přimícháme žloutky a jedno celé vejce, osolíme a pokud je potřeba, zahustíme trochou strouhané housky.

3

Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvoříme na něm malé, stejně velké karbanátky.

4

Zpočátku karbanátky opečeme na másle, poté je trochu podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme trochou hladké mouky a povaříme.

5

Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, brambory dušené v mléce, rýži s hráškem, hrášek s karotkou a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept