Polévka s kuřetem, hráškem a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kuřetem, hráškem a těstovinami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6086 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Hrášek |
2 ks | Kuřecí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
100 g | Těstoviny konzumní |
1500 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3 004g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 23g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kuřetem, hráškem a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Ve vařícím vývaru/může být i z kostky /uvaříme těstoviny/ drobného tvaru, např. mušličky /asi 8 minut/, doměkka. |
2 | Kuřecí prsní řízky opečeme na nepřilnavé pánvi z obou stran, aby se propeklo. |
3 | Pak je natrháme nebo nakrájíme na kousky a spolu s rozmraženým hráškem prohřejeme v polévce. |
4 | Dochutíme, posypeme petrželkou a podáváme. |