Dort s citrusy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s citrusy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60861 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Sušenky Club - máslové |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na náplň | |
1,5 ks | Citrony |
75 g | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
50 g | Solamyl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Na bezé | |
100 g | Cukr krupice |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na formu | |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 189,1mg |
Draslík | 126,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 236,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný bílek slepičí, Citrony, Cukr krupice, Limetka, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky Club - máslové, Solamyl, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s citrusy postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Sušenky válečkem rozválíme a v misce promícháme s bílkem. Poté drť vtlačíme do formy tak, aby byly i okraje. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 – 10 minut. Poté sušenkový dort necháme vychladnout ve formě. |
3 | V mezičase si připravíme náplň. Limetu i citron umyjeme, osušíme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a dáme do kastrolu. Přidáme šťávu z pomeranče a Solamyl. |
4 | V hrnečku svaříme vodu, vmícháme ji do šťávy se škrobem a na mírném plameni za stálého míchání povaříme, až do zhoustnutí. |
5 | V misce utřeme cukr se žloutky dohladka, přimícháme 3 lžíce horkého krému, a poté po částech zbylý prochladlý krém. Hotový krém rozetřeme na dort. |
6 | Bezé připravíme ušleháním bílků se solí do tuhého sněhu. Poté po částech přimícháváme cukr a šleháme, dokud nevznikne pevná lesklá hmota. |
7 | Sníh po lžících navršíme na dort a pečeme zhruba čtvrt hodiny, až se bezé zabarví do zlatova. Dort necháme vychladnout ve formě, poté vyjmeme a podáváme. |