Recept

Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6087
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
60 ml Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
100 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
200 g Sýr Halloumi
400 g Těstoviny Rigatoni

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
11% Sacharidy 39 g
26% Tuky 20 g
3% Sodík 58 mg
24% Bílkoviny 14 g

Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

4

Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.

5

Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept