Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60895

Ingredience

Těsto
220 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
60 g Maizena - kukuřičný škrob
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Vejce slepičí
Jahody s krémem
55 g Cukr moučka
250 g Jahody zahradní
200 g Mascarpone
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučka
1 kávová lžička Cukr vanilka
Na vytření
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
28% Sacharidy 99 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 135 mg
32% Bílkoviny 18 g

Jahodový sendvič postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejme na 180°C. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a vyšleháme hustou pěnu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, do které postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem.

2

Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do trouby, pečeme 9-13 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, až pak ho podélně rozkrojíme širokým ostrým nožem.

3

Odstopkované a omyté jahody necháme okapat, poté je pokrájíme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim moučkový cukr, krém mascarpone a vše zlehka promícháme.

4

Každou stranu piškotu potřeme připraveným krémem a těsto spojíme. Pak ho nakrájíme na trojúhelníky, posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Plech na pečení by měl mít přibližně rozměr 30x40cm. Abychom zjistili, že je těsto upečené, píchneme do něj párátkem, které musí zůstat suché.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept