Recept

Brioškový koláč ze St. Tropez

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60896
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
150 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
Na vytření
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na pomoučení válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na potření a posypání
4 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,075 kcal
Kilojoule 4 496kJ
36% Sacharidy 129 g
66% Tuky 50 g
17% Sodík 337 mg
50% Bílkoviny 28 g

Brioškový koláč ze St. Tropez postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme k ní cukr, sušené droždí, sůl a vše promícháme.

2

V druhé míse vyšleháme 6 celých vajec s mlékem a rozpuštěným vlahým máslem. Poté obě směsi důkladně propracujeme vařečkou, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho kynout do chladničky na 2 hodiny. 2 plechy vyložíme pečícím papírem, který vytřeme máslem.

3

Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme 4 malé bochníčky o průměru 15 - 18cm, položíme je na připravené plechy a necháme je ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté bochníčky potřeme rozšlehaným vejcem, každý posypeme hrubým krystalem a dáme na 20 - 25 minut péct.

4

Upečené brioškové koláče mají zlatou barvu. Podáváme je po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept