Brioškový koláč ze St. Tropez - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový koláč ze St. Tropez
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60896 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
150 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Na vytření | |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na pomoučení válu | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na potření a posypání | |
4 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 484,2mg |
Draslík | 155,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 494,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krystal, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioškový koláč ze St. Tropez postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme k ní cukr, sušené droždí, sůl a vše promícháme. |
2 | V druhé míse vyšleháme 6 celých vajec s mlékem a rozpuštěným vlahým máslem. Poté obě směsi důkladně propracujeme vařečkou, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho kynout do chladničky na 2 hodiny. 2 plechy vyložíme pečícím papírem, který vytřeme máslem. |
3 | Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme 4 malé bochníčky o průměru 15 - 18cm, položíme je na připravené plechy a necháme je ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté bochníčky potřeme rozšlehaným vejcem, každý posypeme hrubým krystalem a dáme na 20 - 25 minut péct. |
4 | Upečené brioškové koláče mají zlatou barvu. Podáváme je po vychladnutí. |