Cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 609 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 ks | Libeček |
2 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku a osmažíme za stálého míchání. |
2 | Zalijeme vodou, rozmícháme, osolíme, přidáme mletý kmín a povaříme. |
3 | V mléce rozšleháme vejce a přilijeme. Necháme přejít varem a přidáme nasekaný libeček. |