Recept

Tarhoňový salát se špenátem a balkánským sýrem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60900

Ingredience

1 l Voda pitná
500 g Špenát listový čerstvý
Dušená tarhoňa
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
300 g Tarhoňa
750 ml Voda pitná
Ochucený sýr
200 g Balkánský sýr
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

305% Kalorie 6,021 kcal
Kilojoule 25 193kJ
252% Sacharidy 905 g
187% Tuky 140 g
1521% Sodík 30 g
259% Bílkoviny 146 g

Tarhoňový salát se špenátem a balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

500g tarhoni - těstovinové rýže - nasypeme do širšího hrnce s rozehřátým olejem a za stálého míchání ji osmažíme tak, až některá zrnka dostanou zlatou až zlatohnědou barvu. Pak přilijeme 750ml horké vody, přidáme 1 lžičku soli a pod poklicí pomalu tarhoňu dusíme doměkka přibližně 20 minut.

2

Z mladých omytých listů špenátu odkrojíme stonky, špenát dáme do síta a přelijeme ho litrem vroucí vody. Necháme ho okapat, pak ho pokrájíme na proužky a odložíme do mísy.

3

Mezitím, než se tarhoňa uvaří, do druhé misky rozdrobíme balkánský sýr, přidáme k němu olivový olej, velmi drobně pokrájený stroužek česneku, omyté pokrájené lístky máty a lžíci citrónové šťávy. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem

4

Uvařenou tarhoňu scedíme přes síto, necháme okapat a pak ji přidáme do mísy k uvařené těstovině a promícháme.

5

Na talíře rozdělíme horké porce tarhoni se špenátem, na každou porci poklademe připravený ochucený sýr a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept