Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60901

Ingredience

Polévka
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Fazole bílé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
Restované kopřivy
3 polévková lžíce Kopřiva
1 polévková lžíce Olej olivový
Na dochucení
2 špetka Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
18% Sacharidy 64 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 237 mg
43% Bílkoviny 24 g

Jarní fazolačka postup přípravy receptu:

1

Den předem promyjeme bílé fazole a dáme je do 1l studené vody nabobtnat.

2

Druhý den očistíme 3 větší stroužky česneku a menší cibuli. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Zpěněnou cibuli s česnekem zalijeme studenou vodou (přibližně 1.5l), přidáme do ní scezenou namočenou fazoli, bobkový list, sůl a polévku přivedeme k varu. Pomalu pod poklicí fazole uvaříme doměkka. Vaříme 35-45 minut. Než se nám fazole uvaří, omyjeme mladé výhonky kopřivy, otrháme listy a pokrájíme je na proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a kopřivy 2-3 minuty orestujeme. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.

3

Z uvařených fazolí odebereme 1/2 i s vývarem a tu rozmixujeme na pyré. Pak ji vrátíme zpět do hrnce. Promícháme, vyjmeme bobkový list, přidáme orestované kopřivy, rozetřený stroužek česneku, polévku dosolíme a dochutíme 1-2 špetkami chilli.

4

Na talířích každou porci polévky ozdobíme petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept