Telecí karbanátky II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí karbanátky II
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
200 g | Tuk |
150 g | Vepřová plec |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103,0mg |
---|---|
Cholesterol | 187,9mg |
Draslík | 506,1mg |
Vláknina | 115,5mg |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí karbanátky II postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájené žemle namočíme v mléce a vymačkáme. |
2 | Oboje maso očistíme, rozkrájíme na kostky a umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, řádně rozmícháme. |
3 | Na prkénku posypaném moukou tvarujeme placičky na prst vysoké. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku. |