Recept

Chutná volská oka s kopřivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60920
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
50 g Kopřiva
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř bílý
4 ks Rajčata
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
10% Sacharidy 35 g
17% Tuky 13 g
36% Sodík 727 mg
23% Bílkoviny 13 g

Chutná volská oka s kopřivami postup přípravy receptu:

1

Z omytých mladých vršků kopřiv setřepeme vodu a osušíme je. Otrháme z nich listy, pokrájíme je na nudličky, přibližně 1cm široké. Kopřivy dáme na rozehřátý olej a v pánvi je restujeme přibližně 2 minuty. Pak je rozdělíme i s omastkem na 4 díly, které rozdělíme do misek už rozehřáté pánve na volská oka. Do každé misky s kopřivami rozklepneme po jednom vejci. Osolíme je, opepříme a posypeme červenou paprikou. Smažíme je do doby, dokud bílek a částečně i žloutek neztuhne.

2

Volská oka s kopřivami servírujeme hned horká. Rajčata omyjeme, pokrájíme je na osminky. Volská oka s kopřivami dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned je servírujeme.

3

Podáváme k nim čerstvý bílý chléb.

Poznámka

Místo rajčat můžeme použít ředkvičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept