Těstovinový salát s tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6093 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
60 ml | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Olivy černé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
425 g | Tuňák v oleji |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 258,1mg |
Draslík | 614,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olivy černé, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Promícháme je s nakrájenými fazolkami, na nudličky nakrájenými paprikami a jarními cibulkami. |
3 | Z tuňáka slijeme olej a maso vidličkou rozmačkáme. Olej smícháme s rostlinným olejem, octem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a cukrem. |
4 | Těstoviny upravíme do mísy, navrch naneseme tuňáka, rozkrojená uvařená vejce, na osminky nakrájená rajčata, kolečka okurky a olivy, dozdobíme lístky bazalky, pokapeme zálivkou a podáváme. |