Recept

Květák se sýrovo-bylinkovou strouhankou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60930
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Bylinková strouhanka
1 polévková lžíce Mandle loupané
45 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
Dresing
2 kávová lžička Citrónová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
Vařený květák v páře
1 ks Květák
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
10% Sacharidy 35 g
43% Tuky 32 g
33% Sodík 658 mg
22% Bílkoviny 12 g

Květák se sýrovo-bylinkovou strouhankou postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme ji hodně nadrobno. Loupané mandle a ořechy pokrájíme na menší kousky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo s lžíci oleje. Na něm si osmažíme strouhanku dozlatova. Přibližně v polovině smažení přimícháme mandle a ořechy. Usmaženou strouhanku necháme mírně vychladnout, pak do ní přimícháme jemně nastrouhaný parmezán a petrželku.

3

Připravíme dresing: ve sklenici rozmícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a bílým pepřem.

4

Očištěný a omytý menší květák rozebereme na růžičky, košťál odkrojíme a růžičky uvaříme v páře (v pařáku na knedlíky). Vaříme do poloměkka přibližně 7 -10 minut. Poté květák vyjmeme, odložíme do mísy, polijeme dresingem a zlehka, ale důkladně, promícháme. Každou porci na talíři posypeme strouhankou a hned podáváme.

Poznámka

K takto připravenému květáku se nejvíce hodí příloha z nových brambor s česnekovou majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept