Recept

Snadná bešamelová omáčka s vařeným květákem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60931

Ingredience

1 ks Květák
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Bešamelová omáčka
2 ks Bobkový list
600 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel nať sušená
50 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
9% Sacharidy 32 g
40% Tuky 30 g
36% Sodík 727 mg
30% Bílkoviny 17 g

Snadná bešamelová omáčka s vařeným květákem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu přibližně 1.5 - 2 l vody se solí. Očištěný a omytý květák rozebereme na střední růžičky. Jakmile se voda začne vařit, květák dáme do vody a pomalu ho vaříme do poloměkka až měkka (podle chuti) přibližně 10 minut. Pak květák z vody vyjmeme, necháme okapat a odložíme do mísy, kterou zakryjeme poklicí.

2

Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme. Parmezán jemně nastrouháme a též odložíme. V rendlíku rozehřejeme máslo. Přidáme k němu hladkou mouku a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Pak hned přimícháme studené mléko, bílý pepř, sůl, bobkové listy a špetku muškátového oříšku. Stále mícháme a pomalu vaříme do zhoustnutí 10-15 minut. Omáčka by měla být tak hustá, že po zamíchání vařečkou zůstává "cestička". Poté omáčku odstavíme z plotny, odstraníme bobkové listy, přimícháme petrželovou nať, nastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme.

3

Květákové růžičky dáme na talíře, přelijeme je bešamelem a hned servírujeme.

Poznámka

K takto připravenému květáku se nejvíce hodí vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept