Recept

Nadýchaný venec s krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60936
Kategorie: Buchty

Ingredience

Na těsto
150 g Cukr krupice
80 g Cukr moučkový
1,5 ks Cukr vanilka
120 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
9 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobu
200 g Borůvky
1 ks Cukr vanilka
200 g Jahody zahradní
200 g Maliny
250 g Tvaroh tučný
Na formu
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
21% Sacharidy 77 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 140 mg
27% Bílkoviny 15 g

Nadýchaný venec s krémem postup přípravy receptu:

1

Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat.

3

V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.

4

Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu.

5

Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept