Ořechovo-vanilkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechovo-vanilkové řezy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60942 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na potření | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
12 g | Droždí |
30 g | Máslo čerstvé |
330 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
140 ml | Voda pitná |
Na posypání | |
2 ks | Cukr vanilka |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
Na vymazání remosky | |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 136,6mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 146,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Ořechy vlašské, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechovo-vanilkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Z trochy vlažné vody, droždí a cukru umícháme kvásek, který necháme kynout asi 20 minut. |
2 | Potom do kvásku přidáme zbylou mouku, žloutky, vanilkový cukr, vodu, změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a šťávu. Dobře vypracujeme lesklé těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout do dvojnásobné velikosti. |
3 | Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme kolo o průměru remosky. (Těsto můžeme při rozvalování podsypávat moukou). |
4 | Do tukem vymazané remosky vložíme první kolo těsta, které silně posypeme mletými ořechy a cukrem. Přiložíme další kolo, posypeme ořechy a cukrem a přikryjeme posledním kolem těsta. Necháme asi 1 hodinu kynout. |
5 | Potom povrch potřeme máslem a moučník upečeme. |
Poznámka
Pokud se moučník při pečení zbarvuje dotmava, přikryjeme povrch alobalem.