Tvarohová "loupací" roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová "loupací" roláda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60943 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 hrst | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kandované ovoce |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
125 g | Tuk Hera jedlý |
125 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 236,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 49,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová "loupací" roláda postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme tvaroh, Heru, vejce a cukr. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
2 | Těsto rozválíme na plát a posypeme nasekanými ořechy, rozinkami a nasekaným kandovaným ovocem. Okořeníme mletou skořicí. |
3 | Těsto stočíme do vyšší rolády a pečeme v remosce vyložené pečicím papírem. Když roláda zrůžoví, potřeme ji rozehřátým máslem a posypeme moučkovým (nebo krystalovým) cukrem. Ještě chvíli dopékáme. Jednotlivé vrstvy rolády se po upečení lehce loupají od sebe. |