Jednoduchý recept

Řecký salát s cizrnou a tající fetou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 60950
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
175 g Cizrna konzervovaná
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máta
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Ocet vinný červený
250 g Okurka salátová
4 kávová lžička Olej řepkový
6 ks Olivy černé
1 polévková lžíce Oregano
3 ks Rajčata
100 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 160kJ
17% Sacharidy 63 g
75% Tuky 56 g
212% Sodík 4 g
25% Bílkoviny 14 g

Řecký salát s cizrnou a tající fetou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme zálivku: smícháme vinný ocet se dvěma lžičkami oleje a oreganem.

2

Cibuli nakrájíme na jemno, okurku na kostičky, olivy přepůlíme, rajčata nakrájíme na malé kousky (můžeme použít cherry rajčata – ta nakrájíme na půlky či čtvrtiny) a mátu nasekáme najemno. Vše smícháme.

3

Smícháme mouku s kmínem a v této směsi obalíme fetu nakrájenou na kostičky. Opečeme na zbylém řepkovém oleji.

4

Zeleninu rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a poklademe kostičky tajícího sýra. Ihned podáváme.

Poznámka

Abychom dosáhli uvedeného počtu kalorií, je třeba použít nízkotučnou fetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept