Řecký salát s cizrnou a tající fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát s cizrnou a tající fetou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jitka H. |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 60950 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
175 g | Cizrna konzervovaná |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máta |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
250 g | Okurka salátová |
4 kávová lžička | Olej řepkový |
6 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano |
3 ks | Rajčata |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 803,1mg |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna konzervovaná, Kmín drcený, Máta, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olivy černé, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej řepkový, Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát s cizrnou a tající fetou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme zálivku: smícháme vinný ocet se dvěma lžičkami oleje a oreganem. |
2 | Cibuli nakrájíme na jemno, okurku na kostičky, olivy přepůlíme, rajčata nakrájíme na malé kousky (můžeme použít cherry rajčata – ta nakrájíme na půlky či čtvrtiny) a mátu nasekáme najemno. Vše smícháme. |
3 | Smícháme mouku s kmínem a v této směsi obalíme fetu nakrájenou na kostičky. Opečeme na zbylém řepkovém oleji. |
4 | Zeleninu rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a poklademe kostičky tajícího sýra. Ihned podáváme. |
Poznámka
Abychom dosáhli uvedeného počtu kalorií, je třeba použít nízkotučnou fetu.