Pikantní kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kapr
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 521,1mg |
Vláknina | 452,6mg |
Vitamín A | 214,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kapr postup přípravy receptu:
1 | Umyjeme, osušíme a citronem zakápneme každou porci kapra. Potřeme česnekem. |
2 | Smícháme v míse hladkou mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a ve směsi kapra obalíme. |
3 | Na rozpáleném tuku kapra osmahneme z obou stran. |