Jednoduchý recept

Conchiglie s brokolicí a ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6097
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Ančovičky konzervované
450 g Brokolice
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
315 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Conchiglie
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
16% Sacharidy 56 g
33% Tuky 24 g
57% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Conchiglie s brokolicí a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím rozebereme brokolici na růžičky a krátce je povaříme ve vodě. Zchladíme ve studené vodě a scedíme.

3

Rozpálíme olej a orestujeme na něm asi 3min nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené ančovičky. Poté směs zalijeme smetanou a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna asi 2min provaříme. Přidáme brokolici a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, omáčkou přelijeme těstoviny a promícháme.

4

Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept