Jednoduchý recept

Domácí karamely

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60982
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

100 g Čokoláda bílá
300 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Med včelí
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 polévková lžíce Voda pitná
Na potření pečicího papíru
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 13 g
0% Sodík 10 mg
2% Bílkoviny 1 g

Domácí karamely postup přípravy receptu:

1

Menší čtvercovou mísu vyložíme pečicím papírem, který jsme potřeli máslem (nebo olejem).

2

Do hrnce dáme cukr s medem, přilijeme 5 lžic vody a povaříme asi 4 minuty.

3

V jiném hrnci přivedeme k varu smetanu, vmícháme povařený světlý karamel a za stálého míchání vaříme 13-15 minut. Nakonec přidáme nalámanou bílou čokoládu a vše dobře promícháme.

4

Vzniklou hmotu vlijeme do připravené mísy s pečicím papírem a necháme ztuhnout.

5

Po ztuhnutí hmotu nakrájíme na menší kostičky - karamelky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept