Jednoduchý recept

Fettuccine s houbovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6099
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
315 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 plátek Šunka dušená
500 g Těstoviny Fettuccine
5 l Voda pitná
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 291kJ
17% Sacharidy 60 g
37% Tuky 27 g
8% Sodík 167 mg
30% Bílkoviny 17 g

Fettuccine s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Šunku nakrájíme na nudličky a cibulky najemno. Rozehřejeme máslo a asi 3min na něm orestujeme šunku a cibulky. Poté přidáme žampiony, zakryjeme, teplotu snížíme a směs asi 5min podusíme. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájenou petrželku.

3

Omáčku ještě cca 2min provaříme, horkou nalijeme na těstoviny a dobře promícháme.

4

Rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept