Polévka z fazolových lusků s kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolových lusků s kapáním
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
67 g | Cibule |
333 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
2 l | Hovězí vývar základní |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6,7 g | Paprika mletá sladká |
0,7 g | Pepř černý mletý |
6,7 g | Sůl |
67 g | Tuk |
27 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 188,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolových lusků s kapáním postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku. |
2 | Hotovou zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme. |
3 | Během vaření přidáme mletý pepř a na kratší kousky nakrájené fazolové lusky. |
4 | Připravíme kapání z vejce, soli a prosáté mouky, zavaříme je do polévky a podle potřeby přidáme sůl. |
5 | Polévku ještě krátce povaříme. |
Poznámka
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované: bez nálevu