Hanácká Syrnica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanácká Syrnica
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 610 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
15 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko acidofilní |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Sýr Tvarůžky |
130 g | Tvaroh jemný |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22,1mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 0,9mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Sýr Tvarůžky, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hanácká Syrnica postup přípravy receptu:
1 | Zředíme mléko s vodou, osolíme, přidáme kmín a povaříme. |
2 | Přidáme nakrájené tvarůžky a kousek másla. |
3 | Rozdrobíme do misky odleželý tvaroh, zalijeme jej vařící tekutinou, přiklopíme a necháme ustát. |
4 | Podává se s vařenými nebo pečenými brambory. |