Penne s kuřecím masem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s kuřecím masem a žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6101 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
125 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 452,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 264,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s kuřecím masem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a společně orestujeme doměkka na velké pánvi na másle a oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a opečeme dokřupava. |
2 | Poté vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme při střední teplotě cca 3min. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opékáme ještě 2min. Vmícháme oloupané a nakrájené rajče a rajčatový protlak a dobře promícháme. |
3 | Zalijeme vínem, omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme dokud se neodpaří asi polovina tekutiny. Vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, přivedeme znova k varu a vaříme do zhoustnutí. |
4 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
5 | Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme. |