Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61011

Ingredience

Na těsto
3 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mléko polotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
2 ks Cukr vanilka
350 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Mléko polotučné
100 ml Smetana na šlehání
100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
Na ozdobu
8 ks Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
13% Sacharidy 45 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 82 mg
13% Bílkoviny 7 g

Křehký dort s jahodami postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.

2

V míse zpracujeme sypké suroviny na těsto se zbylým změklým máslem, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vypracujeme hladké těsto, které na lehce pomoučeném vále rozválíme. Z těsta vykrojíme kruh o průměru dortové formy, vložíme na dno formy a pečeme v předehřáté formě zhruba 20 minut. Poté korpus vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

3

V mezičase připravíme jahodovou náplň. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na plátky. Tvaroh rozšleháme s vanilkovým cukrem a mlékem, do něj lehce vmícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.

4

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty, z nich jeden rozkrájíme na 8 klínů, které posypeme moučkovým cukrem.

5

Druhý plát položíme na plochou mísu, potřeme šlehačkovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Na vrch položíme do kruhu klíny z druhého plátu, poklademe očištěnými jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept