Křehký dort s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký dort s jahodami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61011 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
2 ks | Cukr vanilka |
350 g | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 ml | Smetana na šlehání |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Na ozdobu | |
8 ks | Jahody zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 181,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 51,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Jahody zahradní, Tvaroh měkký - nízkotučný, Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký dort s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C. |
2 | V míse zpracujeme sypké suroviny na těsto se zbylým změklým máslem, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vypracujeme hladké těsto, které na lehce pomoučeném vále rozválíme. Z těsta vykrojíme kruh o průměru dortové formy, vložíme na dno formy a pečeme v předehřáté formě zhruba 20 minut. Poté korpus vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. |
3 | V mezičase připravíme jahodovou náplň. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na plátky. Tvaroh rozšleháme s vanilkovým cukrem a mlékem, do něj lehce vmícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha. |
4 | Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty, z nich jeden rozkrájíme na 8 klínů, které posypeme moučkovým cukrem. |
5 | Druhý plát položíme na plochou mísu, potřeme šlehačkovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Na vrch položíme do kruhu klíny z druhého plátu, poklademe očištěnými jahodami a podáváme. |