Jednoduchý recept

Karamelová lízátka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61026
Kategorie: Lízátka

Ingredience

300 g Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 486kJ
8% Sacharidy 30 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Karamelová lízátka postup přípravy receptu:

1

Cukr vsypeme do kastrolu a zvolna za stáléhé míchání zahříváme, až se rozpustí. Z bílé barvy se změní na světle hnědou - karamel nesmí zhnědnout příliš, byl by hořký.

2

Teplý karamel namotáváme na špejle a necháme ztuhnout.

Poznámka

Množství cukru můžeme upravit podle potřeby. Karamelová lízátka můžeme připravit i ve formičkách - do tukem vymazaných formiček vlijeme teplý karamel, zapíchneme do něj špejli a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí lízátka vyklopíme z formiček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept